Individuele behandeling
Angstklachten
Je kunt bang zijn voor bepaalde situaties of voor bepaalde dingen, niet altijd met een aanwijsbare reden. Misschien merk je dat je veel piekert, last hebt van paniekaanvallen of dat je, uit bezorgdheid, alles wat je doet nog eens extra controleert. Merk je dat jouw angst niet meer realistisch is en jouw belemmert in je dagelijks functioneren, dan kan behandeling je helpen om de regie weer in handen te krijgen.
Depressie
Iedereen heeft weleens een ‘dip’, maar blijft de somberheid aanhouden, dan kan het zijn dat je last hebt van een depressie. Niemand kan je opvrolijken, niets interesseert je meer. Je voelt je leeg en futloos en je blijft maar in cirkeltjes denken. Vaak voel je je angstig of gespannen zonder te weten waarom. Het lukt op een gegeven moment niet meer om goed te functioneren in je studie of op je werk. Therapie kan helpen om gedachtenpatronen te doorbreken en te ontdekken wat je kunt doen om je stemming positief te beïnvloeden.
Posttraumatische stress-stoornis
Als je iets engs of schokkends (een trauma) meemaakt en dat niet goed verwerkt, dan kun je PTSS ontwikkelen. Het voelt dan alsof de nare gebeurtenis vers in het geheugen blijft. Je kunt last hebben van nachtmerries en levensechte herinneringen (flashbacks). Hierdoor kun je je zo slecht voelen dat het moeilijk is om de dagelijkse dingen te doen. Gelukkig is PTSS vaak goed te behandelen, onder andere met behulp van EMDR.
Overspannenheid of burn-out
Langdurige overbelasting en blootstelling aan stress kan leiden tot lichamelijke en geestelijke uitputting. Een burn-out is vaak werkgerelateerd, maar dit hoeft niet. Bij het herstel van burn-out is goede begeleiding van belang om te kunnen werken aan de oorzaken en de gevolgen van stress. Hierbij kun je denken aan het bewustworden van wat energie geeft en wat energie kost en hoe je effectief kunt ontspannen om het lichaam de kans te geven om te herstellen. Door ruimte te maken voor het vinden van een nieuwe balans, kan er ook ruimte ontstaan voor groei.
Negatief zelfbeeld
Zie jij vooral de dingen van jezelf die je niet zo goed, of niet goed genoeg vindt? En vind je het moeilijk om te bedenken waar jij goed in bent? Mensen met een laag gevoel van eigenwaarde zijn gevoeliger voor somberheid en angstklachten. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan in de weg staan bij het bereiken van je doelen. Door hiermee aan de slag te gaan, kun je stap voor stap bouwen aan een reëel, evenwichtig zelfbeeld.
“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change.”
– Carl R. Rogers
Advies nodig?
Staat jouw hulpvraag hier niet bij of twijfel je of je bij Psychologiepraktijk Edelwijs aan het juiste adres bent? Neem gerust even contact op om dit geheel vrijblijvend te overleggen.
Ik bied zorg aan volwassenen van 18 jaar en ouder. Omdat ik werk als solistisch werkend hulpverlener, kan ik je onvoldoende zorg bieden wanneer er sprake is van ernstige en/of complexe psychische klachten. Denk hierbij aan crisisgevoeligheid, (ernstige) persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, eetstoornissen, psychosegevoeligheid. Ook wanneer je specifiek hulp zoekt voor bijvoorbeeld begeleiding bij autisme of ADHD is het beter om je aan te melden bij daarin gespecialiseerde zorg. Neem bij twijfel contact op, ik denk graag met je mee.